Van Geel verklaart succes van Feyenoord: De middengroep hadden we nooit

Van Geel verklaart succes van Feyenoord: "De middengroep hadden we nooit"

13-06-2017 13:39
39

Technisch directeur van Feyenoord Martin van Geel denkt dat de kampioensploeg van de Rotterdammers zo goed in balans was vanwege de grote 'middengroep'. Daarmee doelt hij op spelers tussen de 25 en dertig jaar.

Aan dat soort spelers ontbrak het Feyenoord aanvankelijk. "Je werkt ernaar om balans in je selectie te hebben, met ervaring en jeugd, met techniek, tactiek en fysiek. Daar hebben we natuurlijk goed naar gekeken. De eerste jaren dat ik hier werkte, was die balans er niet", zegt Van Geel in Feyenoord Magazine. "Toen was de groep heel jong, later konden we daar een routinier als Joris Mathijsen of Khalid Boulahrouz aan toevoegen, maar de middengroep hadden we nooit."

"In die groep, in de leeftijd van 25 tot dertig, zijn we nu juist goed voorzien. Daar zitten de jongens vaak in de kracht van hun leven. De balans was dus goed, al komt er altijd geluk bij kijken hoe de zaken zich ontwikkelen. Belangrijk is dat de hiërarchie in een groep goed is, de juiste mensen moeten aan de touwtjes trekken. Bij Feyenoord was dat Kuyt, ondersteund door bijvoorbeeld El Ahmadi en Jörgensen. De anderen lopen daar in mee. De echte aansturing komt natuurlijk van de hoofdtrainer met zijn staf", aldus Van Geel, die de titel als een absoluut hoogtepunt in zijn Feyenoord-periode omschrijft. "Het kampioenschap vind ik voor mezelf ook de kroon op het werk."