Terugkeer 'Rekiki', opnieuw Mexicaan of Ajacied: 9 mogelijke Moreno-opvolgers

Terugkeer 'Rekiki', opnieuw Mexicaan of Ajacied: 9 mogelijke Moreno-opvolgers

13-06-2017 16:45
64

PSV moet op zoek naar een nieuwe centrale verdediger nu Héctor Moreno plotseling naar AS Roma is vertrokken. VoetbalPrimeur zet vier linksbenige (zoals Moreno) en vijf rechtsbenige centrale verdedigers op een rij die mogelijk een optie kunnen zijn voor de Eindhovenaren.

Linksbenige centrale verdedigers
Karim Rekik (Olympique Marseille)
Rekik speelde tussen 2013 en 2015 al op huurbasis voor PSV en vertrok twee jaar geleden voor vijf miljoen euro van Manchester City naar Olympique Marseille. Daar mag de 22-jarige verdediger na een jaar waarin hij tot slechts tien Ligue 1-optredens kwam vertrekken. Hertha BSC zou drie tot vier miljoen euro voor hem over hebben, maar PSV kan zich in de strijd gaan mengen.

Bram Nuytinck (Anderlecht)
Linksbenig en basisspeler bij kampioen Anderlecht in België. Nuytinck, die in 2012 overkwam van NEC, wordt als een van de beste verdedigers in de Belgische competitie gezien en solliciteerde eerder al naar een oproep in Oranje. "Anderlecht is echt niet minder dan Ajax of PSV", zei Nuytinck eerder nog.

Jaïro Riedewald (Ajax)
Een transfer die op het eerste oog misschien onlogisch lijkt, maar als de aanstaande Ajax-trainer Marcel Keizer ook geen basisspeler ziet in Riedewald gaat de verdediger ongetwijfeld naar een andere werkgever kijken. Een avontuur vol risico's in het buitenland is dan een optie voor de verdediger, maar een vaste basisplaats in het hart van de PSV-defensie kan de pas twintigjarige Riedewald op termijn mogelijk een veel betere transfer naar het buitenland opleveren. Probleem is wel de transfersom en de bereidwilligheid van Ajax om aan een vertrek naar de rivaal mee te werken.

Holger Badstuber (clubloos)
Zijn blessuregevoeligheid maakt hem een risico, maar Badstuber heeft alles in zich om een uitstekende verdediger te zijn. Het aflopende contract van de 28-jarige Duitser wordt na een verhuurperiode aan Schalke 04 niet verlengd bij Bayern München en een nieuwe club heeft hij nog niet gevonden.

Rechtsbenige centrale verdedigers
Derrick Luckassen (AZ)
Een van de grootste defensieve talenten op de Nederlandse velden. IJzersterk, snel en sterk aan de bal. Luckassen heeft bij AZ nog maar een contract tot medio 2018 en is daarmee een makkelijke prooi op de zomerse transfermarkt.

Timo Letschert (Sassuolo)
Een jaar na zijn vertrek bij FC Utrecht staat Letschert er niet goed op in Italië. Met slechts negen duels bij Sassuolo heeft de centrale verdediger een nieuwe club nodig om zijn carrière nieuw leven in te blazen. Een jaar geleden werd Letschert al in de wandelgangen gelinkt aan PSV, mogelijk dat het nu wel tot een transfer kan komen.

Matt Miazga (Chelsea)
De 21-jarige Amerikaan liet tijdens zijn huurjaar bij Vitesse bij vlagen zien een goede verdediger te zijn. Miazga staat nog tot medio 2020 onder contract bij Chelsea en kan mogelijk volgend jaar ervaring gaan opdoen in de Eredivisie-top.

Jeremiah St. Juste (sc Heerenveen)
Misschien wel de door fans meest genoemde naam in de zoektocht naar een Moreno-opvolger. Jong, veel Eredivisie-ervaring en nog betaalbaar. Kan op beide posities in het centruim uit de voeten.

Diego Reyes (FC Porto)
Reyes wordt al jaren in verband gebracht met PSV. Twee jaar geleden werd hij nog door FC Porto aangeboden aan de Eindhovenaren, maar toen probeerde PSV Rekik definitief vast te leggen, wat niet lukte. De 24-jarige Mexicaan speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Espanyol en kwam tot 34 wedstrijden in de Primera Division. Zijn contract bij FC Porto loopt nog één jaar door.