'Rvc opperde nog voor grote naam bij Overmars, maar was ook snel om'

'Rvc opperde nog voor grote naam bij Overmars, maar was ook snel om'

13-06-2017 20:21
44

Het Technisch Hart van Ajax wist direct toen Peter Bosz vertrok dat Marcel Keizer zijn opvolger moest worden. Alleen Marc Overmars dacht, met de raad van commissarissen in zijn rug, nog aan andere kandidaten.

Dat schrijft Voetbal International in een analyse. Keizer maakte het voorbije seizoen zoveel indruk bij Jong Ajax dat niemand binnen de Ajax-leiding twijfelde aan zijn kwaliteiten. Overmars legde zijn oor nog wel te luister bij de rvc, maar was ook duidelijk in zijn keuze: het moest en zou Keizer worden. 

Vanuit de rvc werd nog geopperd om met grote namen van buitenaf te praten, maar dat pad is uiteindelijk nooit betreden door de Ajax-leiding. Ook de rvc was daarna om voor wat betreft de keuze voor Keizer. Met geen enkele andere trainer is derhalve serieus gesproken, schrijft VI. Vanuit Ajax wordt het doorschuiven van Keizer vergeleken met een talentvolle speler die een verkochte grote naam moet vervangen.

Overigens meldt VI ook dat Hennie Spijkerman definitief weer tot de technische staf gaat behoren. Hij krijgt eenzelfde rol als onder Frank de Boer. De verwachting is dat Aron Winter wordt toegevoegd aan de staf en er derhalve geen naam van buitenaf bijkomt.