Sampaoli verbaast en stuurt Argentinië in 2-3-5-formatie het veld in

13-06-2017 22:12
21

Jorge Sampaoli heeft maar weinig tijd nodig gehad om opzien te baren als bondscoach van Argentinië. Het tactische meesterbrein, onlangs overgekomen van Sevilla, stuurde zijn elftal dinsdag in een 2-3-5-formatie het veld in.

Argentinië speelde een oefenwedstrijd in en tegen Singapore. Aanleiding was het 125-jarig bestaan van de voetbalbond van het thuisland. Sampaoli had echter weinig zin in een feestje van de Aziaten en liet zijn ploeg volle bak aanvallen. De coach, die bekend staat om de hoge druk die hij zijn ploegen laat uitoefenen, stuurde vijf (!) aanvallers het veld in.

Argentinië had, ook in de experimentele formatie, geen enkele moeite met Singapore. Bij rust stond het 2-0 in het voordeel van de Zuid-Amerikanen, na negentig minuten was dat opgelopen naar een 6-0 zege. "Het belangrijkste aan deze wedstrijd was de aanval en de druk op de tegenstander", reageerde Sampaoli na afloop. "We hebben ontzettend veel kansen gehad, maar hebben ze lang niet allemaal benut. Maar ik ben blij met het optreden van de ploeg. Ze zijn erin geslaagd mijn spelopvattingen te laten zien op het veld."

De eerste wedstrijd van Argentinië onder leiding van Sampaoli leidde vorige week tot een 1-0 zege op aartsrivaal Brazilië.

De experimentele opstelling van de Argentijnen (2-3-5): Guzman; Mammana, Fazio; Biglia, Eduardo Salvio, Acuna; Di Maria, Dybala, Gomez, Lanzini, Correa.