Dat heb ik met Martin van Geel besproken en Feyenoord gunt mij die stap

"Dat heb ik met Martin van Geel besproken en Feyenoord gunt mij die stap"

14-06-2017 07:19
13

Eljero Elia wilde nog een keer een mooie stap maken na het kampioenschap met Feyenoord. De dertigjarige vleugelaanvaller tekent een driejarig contract bij Basaksehir, de nummer twee van Turkije.

"Ik ben dertig jaar en wil nog eenmaal een stap zetten", zegt Elia in het Algemeen Dagblad. "Dat heb ik met Martin van Geel besproken en Feyenoord gunt mij die stap." Mede door die afspraak stemde de Rotterdamse club in met een bescheiden transfersom van 1,2 miljoen euro.

Elia kijkt met een goed gevoel terug op zijn periode bij Feyenoord, dat hem twee jaar geleden transfervrij ophaalde bij Werder Bremen. "Alles wat ik had voorspeld, is uitgekomen", stelt de linksbuiten. "Het was een project, ik wilde prijzen winnen. Dat was de reden om naar Feyenoord te gaan, omdat ik wist dat het kon. En toen we kampioen waren, voelde het project als afgerond."

"Ik wilde iets achterlaten bij Feyenoord", vervolgt de 28-voudig international. "Dat is gelukt. Bij Juventus werd ik ooit landskampioen, maar die prijs telde ik niet eens. Ik had toen nauwelijks een bijdrage. Feyenoord was anders, dat voelde altijd goed."