Armenteros aast op transfer na droomdebuut: 'Vijf à zes clubs zijn concreet'

Armenteros aast op transfer na droomdebuut: 'Vijf à zes clubs zijn concreet'

14-06-2017 08:57
16

Samuel Armenteros hoopt na zijn succesvolle debuut voor Zweden op een mooie transfer deze zomer. De 27-jarige spits van Heracles Almelo tekende dinsdag in de oefeninterland tegen Noorwegen voor de gelijkmaker (1-1).

"Natuurlijk heb ik ambities in het leven", zegt Armenteros tegen Aftonbladet. "Ik houd van Heracles, maar de club weet dat ik een stap omhoog wil maken. Ik wil het beste uit mezelf halen." De aanvaller speelde zich dit seizoen in de kijker met negentien treffers in de Eredivisie. Hij is bezig aan zijn tweede periode in Almelo, waar hij eerder tussen 2009 en 2012 actief was.

Volgens Fredrik Risp, de zaakwaarnemer van de Armenteros, hebben clubs uit diverse landen geïnformeerd naar zijn cliënt, die tot medio 2018 vastligt. "Vijf à zes clubs hebben concrete interesse. Dat zijn clubs uit Europa, maar ook uit Mexico en het Midden-Oosten. Een aantal heeft zich zelfs gemeld bij Heracles. Dat zullen er na zijn treffer tegen Noorwegen alleen maar meer worden."

Armenteros kwam in Oslo in de 68e minuut in het veld en scoorde een kwartier later met een rake kopbal. "Een fantastisch gevoel", laat hij weten. "Ik heb lang op mijn debuut gewacht. Als je dan ook een doelpunt maakt, is dat niet te omschrijven."