Vitesse haalt tweede transfervrije versterking: Stond al langer op het lijstje

Vitesse haalt tweede transfervrije versterking: "Stond al langer op het lijstje"

14-06-2017 14:37
25

Thulani Serero is officieel speler van Vitesse. De middenvelder heeft woensdag zijn handtekening onder een driejarig contract gezet nadat hij de medische keuring doorstond.

Na Thomas Bruns (Heracles Almelo) is Serero de tweede zomerversterking van Vitesse. Hij komt transfervrij over van Ajax. "Na een goede periode bij Ajax waarin ik veel heb gespeeld, volgde een teleurstellende tijd waar ik niet de speler was die wekelijks in de basis te vinden was", blikt Serero terug op zijn tijd in de hoofdstad.

"Nu mijn contract in Amsterdam eindigt, is het tijd voor een nieuwe club. Vitesse ken ik als een goed voetballende ploeg en afgelopen jaar heb ik ze de beker zien winnen. Ik heb het idee dat mijn kwaliteiten prima passen bij de speelwijze van Vitesse. En spelen in de Europa League is ook voor mij een mooie uitdaging", aldus de 28-jarige Serero.

Technisch directeur Mo Allach is blij. "Serero stond al snel op ons lijstje als versterking van het middenveld. Hij is een speler met lef en beschikt zowel over controlerend als voetballend vermogen", zegt de directeur. "Het persoonlijke gesprek met Thulani was erg goed bevallen en waaruit bleek dat hij met groot vertrouwen de concurrentie bij Vitesse aan wil gaan. Gezien zijn ervaring, leeftijd en transfervrije status een belangrijke versterking voor ons."