Ik heb een nieuwe club en over enkele dagen ga ik trouwen. Het kan niet mooier

"Ik heb een nieuwe club en over enkele dagen ga ik trouwen. Het kan niet mooier"

14-06-2017 15:09
12

Daniel Hoegh denkt dat hij met zijn ervaring een belangrijke bijdrage kan leveren bij sc Heerenveen. De 26-jarige Deen komt over van FC Basel, waarmee hij onder meer in de Champions League speelde.

"Mijn gevoel bij Heerenveen was meteen goed", zegt Hoegh op de clubsite. "Uit de gesprekken bleek dat wat zij van me wisten en verwachten dat ik bij kan dragen, precies overeen komt met mijn beeld. Dat gaf me het gevoel dat ik de juiste keuze maakte. Het is een prachtige week voor me. Ik heb een nieuwe club en over enkele dagen ga ik trouwen. Het kan niet mooier."

Wedden

Meer odds

Hoegh denkt dat hij een goede aanvulling is op de selectie van coach Jurgen Streppel. "Ik heb begrepen dat Heerenveen een goed, maar jong team heeft. Ik ben iemand die organiseert en zijn verantwoordelijkheid neemt. Ik ben een betrouwbare verdediger, denk eerst defensief. Ik ben van mening dat als je je defensie niet staat, je ook aanvallend niet optimaal kunt presteren."

Voor Basel kwam de mandekker slechts 33 keer in actie, te weinig vindt hij. "Ik begon goed, maar raakte geblesseerd. Bij een grote club zijn veel spelers en die deden het goed. Ik speelde toen ik weer fit was soms wel en soms niet. Het is een leerzame tijd geweest. Ik heb moeten knokken om weer in beeld te komen. Dat past bij me, ik geef iedere wedstrijd 100 procent."