FC Groningen-nieuweling wint informatie in: Kreeg direct een goed gevoel

FC Groningen-nieuweling wint informatie in: "Kreeg direct een goed gevoel"

14-06-2017 22:32
2

Django Warmerdam heeft zin in zijn avontuur bij FC Groningen. Onlangs ondertekende de linkspoot een driejarig contract in het hoge Noorden. Groningen nam Warmerdam over van Ajax. 

"Ik kreeg direct een goed gevoel bij de gesprekken, die we hebben gevoerd. Ook het gesprek met de trainer was zeer positief. De club heeft een goed plan met me en ik kan niet wachten om voor deze mooie club te kunnen spelen", aldus de verdediger annex middenvelder in gesprek met Groningen Journaal. 

Groningen heeft hem laten weten dat hij zich vooral moet focussen op de positie van linksback. "Daar ligt voor mijn gevoel ook de meeste potentie richting de toekomst. Door mijn verleden als middenvelder ben ik van nature aanvallend ingesteld."

Zijn oud-ploeggenoten Danny Holla en Stef Nijland hebben hem advies ingefluisterd over Groningen. "Zij hebben me verteld hoe het er hier aan toe ging en over de Groningse mentaliteit. Mensen uit het noorden hebben een bepaalde drive, die me zeker aanspreekt. FC Groningen is een grote club en de supporters zitten er bovenop. Ik heb gehoord dat men hier kritisch is, maar als je hard werkt, zullen ze van je gaan houden. Dat past mij wel."