'Heb voor 80.000 man gespeeld in Dortmund, maar wat er in Breda gebeurde...'

'Heb voor 80.000 man gespeeld in Dortmund, maar wat er in Breda gebeurde...'

16-06-2017 08:23
9

Stijn Vreven prijst het publiek van NAC Breda. Volgens de Belgische oefenmeester van de promovendus heeft de club promotie naar de Eredivisie voor een groot deel te danken aan de trouwe achterban.

NAC koos er voor aanvang van de play-offs voor om zich zonder de fans voor te bereiden. "We hebben ervoor gekozen ons af te sluiten", vertelt Vreven op de site van NAC. "In overleg met de supporters hadden we één open training in het stadion en een uitzwaaimoment een dag voor de uitwedstrijd tegen NEC."

"Mooie ervaringen, echt waar, maar de sleutel tot succes was dat we de overige dagen genoeg afstand tot de buitenwereld bewaarden", vervolgt hij. "We konden ons in alle rust voorbereiden, zonder handtekeningen en vuurwerk. Tijdens de wedstrijden hebben we onze moeilijke momenten gehad, zeker thuis tegen NEC. Het publiek voelde dat aan. Ik heb in de Bundesliga gespeeld, voor 80.000 man in Dortmund (bij Kaiserslautern, red.). Maar wat er die avond in Breda gebeurde, was ook voor mij fantastisch."

Toen Vreven aangesteld werd bij NAC, was het even wennen. "Ik zag nog geen ploeg die rijp was voor promotie. Mentaal zat het best goed, de groep had wel de behoefte aan heel veel duidelijkheid. De eerste weken waren zwaar voor de spelers, ze moesten wennen aan mijn filosofie, de manier van werken."