Update: 'We voeren gesprekken, we willen de komst van Traoré snel afronden'

Update: 'We voeren gesprekken, we willen de komst van Traoré snel afronden'

16-06-2017 20:55
25

Bertrand Traoré vertrekt waarschijnlijk naar Olympique Lyon. De aanvaller, die afgelopen seizoen door Ajax gehuurd werd van Chelsea, gaat naar alle waarschijnlijkheid niet voor een nieuwe kans bij de Londenaren.

Het Franse L'Équipe meldt dat Traoré een principeakkoord heeft bereikt met Lyon over een definitieve transfer. Het is enkel nog zaak dat Lyon en Chelsea een overeenkomst bereiken. De verwachting is dat de deal snel zal rondkomen: de gesprekken tussen beide clubs zijn in de afrondende fase. Enkel de bonussen moeten nog bepaald worden, zo schrijft het Franse medium. De komende dagen wordt een definitief akkoord verwacht. 

Traoré draaide afgelopen seizoen op huurbasis een sterk jaar bij Ajax. De aanvaller uit Burkina Faso liet bij vlagen zien waarom Chelsea hem jarenlang heeft gezien als spits voor de toekomst. Inmiddels is Traoré 21 en heeft Chelsea minder vertrouwen in de toekomst van de spits, die eerder ook werd verhuurd aan Vitesse. Het contract van Traoré bij Chelsea loopt in 2019 af. In Frankrijk wordt Traoré teamgenoot van Memphis Depay.

Update 20.55: Lyon wil de transfer van Traoré naar Frankrijk 'snel afronden'. Dat bevestigt preses Jean-Michel Aulas vrijdag in gesprek met Franse media. "We willen Traoré aantrekken. Er worden gesprekken gevoerd, maar er zijn ook veel andere ploegen geïnteresseerd. Wij willen de deal in ieder geval absoluut afronden."