Update: Roda JC polst Belgische trainer: Andere prioriteiten

Update: Roda JC polst Belgische trainer: "Andere prioriteiten"

16-06-2017 22:53
57

Harm van Veldhoven is van plan om Roda JC weer een eigen gezicht te geven. Dit vertelt de ex-trainer en huidige technisch directeur van de club in gesprek met Dagblad de Limburger.

Van Veldhoven kondigt aan dat hij nu al wil breken met het beleid van investeerder Aleksei Korotaev, die tijdens de winterstop spelers vanuit alle windstreken naar Kerkrade haalde. "We gaan meer zoeken naar herkenbaarheid. Spelers uit Nederland en België, pak Duitsland ook maar erbij. Geen grote avonturen meer. Het spelersbudget zal lager zijn dan in de afgelopen jaren. Ik heb nu in de Jupiler League rondgekeken, daar zag ik hoe clubs met een minimaal budget een aardig ploegje op de been konden brengen. We gaan investeren in alle takken, ook in eigen jeugd."

Ook de opvolger van de ontslagen trainer Yannis Anastasiou wordt dichtbij huis gezocht. Van Veldhoven wil echter nog geen namen noemen. "We zijn op dit moment met twee kandidaten in gesprek. Uit Nederlands taalgebied. Een goede communicatie met de spelersgroep is belangrijk."

Update 22.53: Peter Maes is door Van Veldhoven gepolst voor de trainersvacature in Kerkrade. Die 'flirt' heeft vooralsnog tot niets geleid, stelt De Limburger vast. "Maes heeft andere prioriteiten", bevestigt Van Veldhoven in gesprek met het dagblad.