'Ajax ligt goed in de markt en bij PSV zijn veel spelers rijp voor een transfer'

'Ajax ligt goed in de markt en bij PSV zijn veel spelers rijp voor een transfer'

16-06-2017 22:39
35

Het gaat kort na afloop van het Eredivisie-seizoen 2016/17 'wel heel snel' met het vertrek van diverse belangrijke spelers. Onder meer Eljero Elia (Feyenoord), Davy Klaassen (Ajax, foto) en Héctor Moreno (PSV) zijn inmiddels weggekocht door buitenlandse clubs, constateert ook Arno Vermeulen. 

"Het gaat wel heel snel op deze manier. Maar we weten al jarenlang dat dit de situatie is waarin Nederland verkeert. Het is voor de clubs, en ook voor het publiek, te hopen dat het de komende zomer verder binnen de perken blijft", zegt de commentator op de website van de NOS. 

Spelers als Rick Karsdorp, Kenny Tete, Joël Veltman, Andrés Guardado en Jeroen Zoet worden gelinkt aan transfers naar het buitenland. "Ajax ligt momenteel goed in de markt door de finale van de Europa League en van PSV wisten we wel dat een flink aantal spelers rijp zijn voor een transfer", weet Vermeulen. 

"Bij Feyenoord lijken ze de boel wel bij elkaar te kunnen houden. Alleen Dirk Kuijt en Eljero Elia zijn weggevallen en ze hopen in Rotterdam dat Steven Berghuis behouden kan worden. En misschien dat Feyenoord nog moet anticiperen op een vertrek van Nicolai Jörgensen."