Update: 'Chelsea neemt behalve van Traoré ook afscheid van stopper'

Update: 'Chelsea neemt behalve van Traoré ook afscheid van stopper'

18-06-2017 12:26
62

Bertrand Traoré heeft zijn transfer naar Olympique Lyon te pakken. De Burkinese aanvaller verruilt Chelsea definitief voor de Franse topclub, meldt De Telegraaf.

Met de transfer is een bedrag van negentien miljoen euro gemoeid, weet de ochtendkrant. De aanvaller heeft zijn transfer naar Frankrijk met name te danken aan zijn uitstekende optredens in de halve finales van de Europa League. Daarin wist Traoré namens Ajax indruk te maken door in het heenduel twee keer te scoren.

Traoré kiest dus voor Lyon, maar had meerdere keuzes. Zo hoopte Borussia Dortmund-trainer Peter Bosz op zijn handtekening. De Nederlandse trainer is fan van de linkspoot. Bij Vitesse had Bosz al de beschikking over Traoré en toen hij trainer werd van Ajax, haalde hij de Burkinees naar Amsterdam. Ook was er grote belangstelling uit de Premier League. Lyon wilde echter heel ver gaan om Traoré binnen te hengelen.

Het was voor Ajax onmogelijk om Traoré nog een jaar in Amsterdam te houden. Chelsea wilde de aanvaller niet nóg een jaar verhuren en de transfersom was voor Ajax te gortig. De Amsterdammers hebben het geld wel, maar directeuren Marc Overmars en Edwin van der Sar willen geen twintig miljoen euro betalen voor een speler. Bovendien zou ook het salaris een struikelblok vormen. Traoré verdient een stuk meer dan de best verdienende Ajacieden.

Update 18 juni, 12.26 uur: Volgens het Franse Telefoot neemt Chelsea niet alleen afscheid van Bertrand Traoré, die zoals bekend op het punt staat om zijn toekomst een vervolg te geven bij Olympique Lyon. Ook Kurt Zouma zal de Londense club verlaten. De verdediger was afgelopen seizoen veelal afwezig vanwege blessureleed, waardoor hij uit beeld is geraakt bij Chelsea-manager Antonio Conte.