Update: Monaco berooft FC Barcelona van topscorer UEFA Youth League

Update: Monaco berooft FC Barcelona van topscorer UEFA Youth League

21-06-2017 17:35
17

AS Monaco heeft een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van FC Barcelona weten te strikken. Volgens alle Spaanse en Franse media is Jordi Mboula nu speler van de kampioen van Frankrijk.

Monaco heeft gebruikt gemaakt van de clausule waardoor Mboula voor drie miljoen euro weggekocht kan worden bij Barcelona. De achttienjarige rechtsbuiten tekent een contract voor vijf seizoenen bij de Monegasken. Vrijdagochtend heeft de ster in wording afscheid genomen van zijn ploeggenoten en heeft hij verteld dat hij voor Monaco heeft gekozen. Benfica was ook geïnteresseerd.

Mboula was bij Barcelona ontevreden over het feit dat hij geen gegarandeerde basisplek kreeg in het B-team van de Catalanen voor volgend seizoen. De buitenspeler maakte afgelopen seizoen vooral indruk in de UEFA Youth League, onder meer met een fabelachtige solo en goal.

Update 21-6, 17.35 uur: AS Monaco heeft de komst van Jordi Mboula bevestigd. De achttienjarige aanvaller komt over van FC Barcelona en tekent een contract voor vijf jaar. De Monegasken konden hem aantrekken door een ontsnappingsclausule van drie miljoen euro. Het afgelopen seizoen maakte Mboula naam door acht keer te scoren in de UEFA Youth League. Monaco trok eerder al Youri Tielemans aan.