FC Utrecht-spits droomt van nationale ploeg: 'Ze volgen mij wel, hoor'

FC Utrecht-spits droomt van nationale ploeg: 'Ze volgen mij wel, hoor'

17-06-2017 15:42
18

Omdat hij een Belgische vader en een Nigeriaanse moeder heeft, kan FC Utrecht-aanwinst Cyriel Dessers interlands spelen voor beide landen. Vooralsnog is een debuut in een nationale ploeg nog niet aan de orde, vertelt de spits in gesprek met Het Laatste Nieuws.

Spelen voor de Rode Duivels wordt sowieso een lastig verhaal, beseft Dessers. "Je moet eerlijk zijn. De concurrentie in België is bijzonder groot. Een aantal jaar geleden werd je bijna automatisch opgeroepen als je bij de nummer vier in Nederland speelde. Gelukkig zijn de tijden veranderd. En voorlopig kom ik lang niet in de buurt van die jongens."

Wedden

Meer odds

"Nigeria volgt mij wel, hoor. Dat heb ik via via vernomen. Ze hebben wel aangegeven dat ik eerst nog een stap hogerop moet zetten", voegt de aanvaller daar aan toe. Afgelopen seizoen scoorde Dessers aan de lopende band voor NAC. Kort na de promotie naar de Eredivisie verkaste de goalgetter naar FC Utrecht. 

De nationale ploeg van Nigeria heeft hij altijd gevolgd. "Mijn eerste herinnering is de periode van Jay Jay Okocha en Nwanko Kanu. Twee legendes en voorbeelden voor mij. En toch... Dit is écht iets voor de toekomst. Laat me eerst bevestigen bij Utrecht, daar goals maken. We zien dan wel wat er uit de bus komt. Ik ga er niet vanuit dat ik binnenkort een oproepingsbrief in de bus krijg."