Update: 'Jupiler League-goalgetter wordt nieuwe aanvalsleider van PEC Zwolle'

Update: 'Jupiler League-goalgetter wordt nieuwe aanvalsleider van PEC Zwolle'

18-06-2017 15:35
49

PEC Zwolle hoopt op korte termijn een nieuwe spits te kunnen presenteren. Voorzitter Adriaan Visser heeft zaterdag bevestigd dat de club momenteel druk bezig is met het afronden van een transfer. 

De preses meldt het nieuws via Twitter. Het gaat om een aanvaller uit de Nederlandse competitie. Verdere details zijn (nog) niet bekend. Visser laat weten dat Gerard Nijkamp (foto), technisch directeur van PEC, zich momenteel bezighoudt met het afwikkelen van de deal. 

PEC heeft sowieso een nieuwe spits nodig na het afscheid van Nicolai Brock-Madsen. Afgelopen seizoen werd de Deen gehuurd van Birmingham City. Een terugkeer naar Overijssel is niet reëel. Brock-Madsen maakte zeven doelpunten in 23 optredens in de Eredivisie.

Anass Achahbar, die een jaar geleden de overstap maakte van Feyenoord naar PEC, zou inmiddels te horen hebben gekregen dat hij mag vertrekken. 

Update 18/6 15.35: RTV Oost denkt te weten dat Piotr Parzyszek (23) de nieuwe spits van PEC gaat worden. De Poolse aanvaller stond afgelopen seizoen onder contract bij De Graafschap. Zijn contract in Doetinchem loopt af op 1 juli en dus kan PEC hem transfervrij inlijven. Parzyszek tekende in 2016/17 voor 25 doelpunten namens De Superboeren.