'Chelsea wijst al mogelijke Conte-opvolger aan: voormalig Barça-coach in beeld'

'Chelsea wijst al mogelijke Conte-opvolger aan: voormalig Barça-coach in beeld'

17-06-2017 18:12
8

Hoewel Chelsea momenteel in een vete is verwikkeld met Antonio Conte, kan de manager nog altijd een nieuw contract ondertekenen op Stamford Bridge. De Engelse topclub houdt echter wel de ogen open voor mogelijke vervangers.

Dat meldt de Britse kwaliteitskrant The Telegraph. Chelsea zocht nog geen toenadering tot managers, maar kent de onvrede van Conte. Mocht het tot een breuk komen, dan is Luis Enrique de belangrijkste kandidaat om hem op te volgen op Stamford Bridge. De Spaanse oefenmeester trok deze zomer de deur bij FC Barcelona achter zich dicht.

Enrique kondigde in maart zijn vertrek bij de Catalanen aan en vertelde een sabbatical te willen nemen, maar desondanks denkt Chelsea hem te kunnen overtuigen. The Blues hopen echter dat het niet zover komt. Conte krijgt niet meer zeggenschap in het transferbeleid, maar met enkele aankopen hoopt de club in de komende weken het brandje te blussen.

De oorsprong van de onenigheid tussen Conte en Chelsea ligt in een berichtje van de manager aan spits Diego Costa, die daarin overbodig werd verklaard. De club was daar op zijn zachtst gezegd niet blij mee, waarna Conte op zijn beurt zijn onvrede uitsprak over het transferbeleid.