Ex-Feyenoorder bezorgt gastland Rusland sterke start op Confederations Cup

17-06-2017 18:54
12

Rusland heeft zaterdag de openingswedstrijd om de Confederations Cup eenvoudig gewonnen. In Sint-Petersburg werd het tegen Nieuw-Zeeland 2-0 voor het gastland, dat volgend jaar het WK organiseert.

De Russen begonnen sterk en hadden binnen tien minuten al twee grote kansen gehad. Viktor Vasin raakte de paal en niet veel later werd een inzet van de lijn gehaald. Nieuw-Zeeland, met PEC Zwolle-aanvaller Ryan Thomas negentig minuten binnen de lijnen, beet daarna echter meer van zich af.

Juist op dat moment sloeg Rusland genadeloos toe. Na een fraaie pass wipte Denis Glushakov de bal over de Nieuw-Zeelandse keeper heen, waarna in de scrimmage Michael Boxall het laatste zetje gaf en een eigen doelpunt maakte. In de tweede helft had het gastland de controle en beperkte het zich voornamelijk tot verdedigen.

Twintig minuten voor tijd zorgde voormalig Feyenoord-spits Fedor Smolov voor de beslissing. Smolov, de afgelopen twee seizoenen topscorer in de Russische competitie, tikte simpel binnen bij de tweede paal. Daardoor kunnen de Russen zich nu richten op de groepsduels met Mexico en Portugal.