'Ik ben me er nog niet helemaal van bewust. FC Utrecht wees me vijf keer af'

'Ik ben me er nog niet helemaal van bewust. FC Utrecht wees me vijf keer af'

17-06-2017 20:01
6

Redouan El Yaakoubi kan nog altijd amper geloven dat hij komend seizoen écht aan de slag gaat bij FC Utrecht. De verdediger van amateurclub De Meern signeerde onlangs een profcontract in stadion Galgenwaard. 

"Ik ben me er alleen nog niet helemaal van bewust, want ik ben ook een realist. FC Utrecht wees me vijf keer af", aldus El Yaakoubi (21) in gesprek met het Algemeen Dagblad. De overstap naar Utrecht kwam ook voor DVS'33 als een verrassing. Overschrijving naar die amateurclub was al aangevraagd.

"De onderhandelingen waren best lastig. Ik kan me goed voorstellen dat DVS'33 er niet blij mee was dat ze zo kort voor de deadline een in hun ogen belangrijke speler kwijtraakten. Alleen wilden ze mij deze kans niet ontnemen."

Nu wil de stopper het ongelijk van FC Utrecht gaan bewijzen. "Het komende jaar - en hopelijk langer - wil ik bij Jong FC Utrecht laten zien dat ik het niveau aankan. Ik denk dat ik het allemaal pas besef als ik op het trainingsveld sta. En dan niet na twee weken al, maar na twee maanden pas."