De Boer: Dan kan je Klaassen in mijn ogen in de prullenbak gooien

De Boer: "Dan kan je Klaassen in mijn ogen in de prullenbak gooien"

17-06-2017 20:41
31

Ronald de Boer en Kenneth Perez vinden het heel verstandig dat Davy Klaassen gekozen heeft voor een transfer naar Everton. Het feit dat er op Goodison Park een Nederlandse manager aan het roer staat, gaat hem namelijk enorm helpen, denken de twee analisten. 

"Het belangrijkste is dat Ronald Koeman hem kent. Hij kon naar Italië, Duitsland... Maar als je een trainer hebt die zijn kwaliteiten niet snapt en die zijn kwaliteiten niet goed gebruikt, dan kan je Klaassen in mijn ogen gewoon in de prullenbak gooien", aldus De Boer voor de camera van FOX Sports.

Perez is het daar volledig mee eens. "Hij was een van de slimste spelers van Ajax. Bij zijn nieuwe club weet Koeman precies wat hij kan. Uiteindelijk is dit een toptransfer voor Klaassen."

Wie bij Ajax in de voetsporen moet treden van Klaasen? "Je hebt een speler nodig die weet wanneer hij druk kan zetten. Wanneer wel, wanneer niet, hoe. Donny van de Beek en Abdelhak Nouri zijn zulke spelers. Kijken of de nieuwe trainer het aandurft met hun", aldus Perez.