Treurende Boschker vertelt Tioté-anekdote: 'Witte Porsche altijd voor de deur'

Treurende Boschker vertelt Tioté-anekdote: 'Witte Porsche altijd voor de deur'

17-06-2017 22:03
23

Sander Boscher schrok zich vorige week kapot toen hij hoorde van het overlijden van Cheick Tioté. De oud-doelman maakte de Ivoriaan, die stierf aan een hartaanval, van dichtbij mee tijdens hun gezamenlijke periode bij FC Twente. 

"Je hoorde hem nooit", weet Boschker zich te herinneren in Voetbal International. "De taal was ook een probleem, hij sprak bijna alleen Frans. Dus echt hoogte kregen we nooit van Cheick. Met zijn auto maakte hij er een potje van, dat weet ik wel."

"Hij woonde in het centrum van Hengelo, waar hij zijn witte Porsche 911 cabrio altijd pal voor de deur zette. Dat was winkelgebied, daar mochten geen auto's staan", vervolgt hij. "Vijftig meter verderop was een parkeerplaats. Maar Cheick was te lui om te lopen. Als ik bij hem langs kwam, zaten er altijd gekleurde briefjes onder zijn ruitenwisser."

Tioté speelde tussen 2008 en 2010 in Enschede. Daarna verkaste hij naar Newcastle United. Op maandag 5 juni overleed hij in China, tijdens een training van zijn club Beijing Enterprises.