Steun voor Ronaldo: 'Ik zou alles voor hem doen, vertrouw hem 100 procent'

Steun voor Ronaldo: 'Ik zou alles voor hem doen, vertrouw hem 100 procent'

zondag 18 juni 2017 om 08:04

De Portugese bondscoach Fernando Santos heeft het opgenomen voor Cristiano Ronaldo. De 32-jarige aanvaller van Real Madrid wordt in Spanje verdacht van belastingfraude en moet zich verantwoorden voor de rechter.

"Ik ken Cristiano al vele jaren, ik was zijn trainer toen hij als achttienjarige vertrok uit Portugal", zei Santos in Kazan, waar Portugal meedoet aan de Confederations Cup. "Ik durf mijn handen in het vuur te steken voor zijn karakter en zijn integriteit, zowel als een man en als een atleet. Ik zou alles voor hem doen, ik vertrouw hem voor honderd procent."

Ronaldo werd afgelopen week door de Spaanse justitie aangeklaagd voor belastingfraude. De superster zou de fiscus tussen 2011 en 2014 voor 14,7 miljoen euro hebben opgelicht. Mede door de verdenkingen zou hij zo snel mogelijk willen vertrekken uit Spanje. Ronaldo wordt gelinkt aan Manchester United en Paris Saint-Germain.

Ook Rui Patricio steunt Ronaldo. "Cristiano is volledig gefocust op dit toernooi, hij wil het team helpen", zei de keeper van de Europees kampioen. Santos greep daarna in. "Dit is het laatste antwoord dat ik over Cristiano ga geven. We vertegenwoordigen Portugal op de Confederations Cup, daar willen we ons op concentreren."

Plaats een reactie

zondag 18 juni 2017 om 08:17
De voetballers hebben specialisten ingehuurd die creatief zijn geweest ennhe ben gezocht naar een manier om zo min mogelijk belasting te betalen. Die specialisten hebben hun hand overspeeld. Dat kun je de voetballers niet kwalijk nemen. Flinke boete en daarmee klaar!!
Vind ik leuk
zondag 18 juni 2017 om 08:36
Dat doet iedereen die vermogend is. Kijk maar naar Nederland hoeveel grote bedrijven postbus adressen hebben. U2 en The Stones hebben het ook en dat vinden we allemaal goed omdat het banen levert. Ethisch is het misschien niet goed maar er is niks illegaals aan.
Vind ik leuk
zondag 18 juni 2017 om 08:42
Ik vind dat te makkelijk.

Als je geld genoeg hebt dan loont het zich blijkbaar en dat is asociaal en moreel verwerpelijk gedrag.
Vind ik leuk
zondag 18 juni 2017 om 08:47
Dat is iets anders. Het gaat erom dat de voetballers zelf geen kennis hebben van belastingontduiking. Dan kan je ze alleen straffen met een boete.
[Reactie gewijzigd op zondag 18 juni 2017 om 08:48]
Vind ik leuk
zondag 18 juni 2017 om 08:59
Daar ben ik het niet mee eens. Beetje te makkelijk om hun eigen verantwoordelijkheid op een ander af te schuiven....
Vind ik leuk
zondag 18 juni 2017 om 14:36
Ik snap heel goed wat je bedoelt hoor, maar je kunt toch moeilijk van voetballers die miljoenen verdienen verwachten dat ze zelf de fiscale kennis in huis hebben. Daar huren ze iemand voor in en die probeert van toegevoegde waarde te zijn door leuke constructies te verzinnen. Zo gek vind ik dat niet.
Vind ik leuk
zondag 18 juni 2017 om 17:52
Komt zo'n bijdehandte gast met een verwerpelijk voorstel om belasting te ontduiken..... ga je ermee akkoord.

Om vervolgens goede sier te maken door met een klein deel van dat gestolen geld inwoners van je eiland blij te maken.... doe je net alsof je helpt en vindt iedereen je geweldig....

Maar goed. Ik ben er wel klaar mee... tot de volgende ontduikende eikel zich aandient ;-)
Vind ik leuk
zondag 18 juni 2017 om 20:25
Ik denk niet dat zo'n kerel binnenkomt van "nou Ronaldo, ik heb nu toch weer iets illegaals voor je verzonnen, teken hier ff".
Maar oke, ik ben er ook niet bij geweest, we gaan het allemaal wel zien bij de rechtszaak.
Vind ik leuk
zondag 18 juni 2017 om 20:40
Ik denk dat je je vergist.... de woordkeuze zal anders zijn, maar het komt op exact hetzelfde neer. Mijn vorige accountant opperde ook weleens constructies...
Vind ik leuk
zondag 18 juni 2017 om 09:36
Barry daar heb je gelijk in. Mijn punt is je er niks tegen kan doen. Of denk je dat ze Google of Starbucks Nederland ontzeggen? Dit probleem heb je overal en zal blijven ook.
Vind ik leuk
zondag 18 juni 2017 om 10:17
Dan moeten we dus stemmen op partijen die het aanpakken.... en dus niet op de VVD of D'66.... Als die straks gaan regeren dan gaat de belasting voor internationaal opererende bedrijven nóg verder omlaag, met alle consequenties van dien.
Vind ik leuk
zondag 18 juni 2017 om 08:32
Fernando op zijn knietjes voor die Aarskabouter....
Vind ik leuk
zondag 18 juni 2017 om 09:06
Mensen als Ronaldo denken sowieso dat ze boven de wet staan, net als hele rijke zakenlui. Ze hebben nooit genoeg.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Steun voor Ronaldo: 'Ik zou alles voor hem doen, vertrouw hem 100 procent'