'Toen kwamen spelers als Elia en Kuyt, dat ik die kans nooit heb gehad is jammer'

'Toen kwamen spelers als Elia en Kuyt, dat ik die kans nooit heb gehad is jammer'

18-06-2017 08:40
8

Joey Sleegers stond lang te boek als groot talent in de jeugdopleiding van Feyenoord, maar van een doorbraak kwam het uiteindelijk niet. De 22-jarige vleugelspeler vertrok in 2015 naar NEC, dat hem dit seizoen verhuurde aan VVV-Venlo.

Waar generatiegenoten als Jean-Paul Boëtius, Tonny Vilhena en Terence Kongolo doorbraken in De Kuip, stokte de ontwikkeling van Sleegers. "Ik heb in de jeugdopleiding van Feyenoord veel geleerd, net zoals in het jaartje dat ik werd verhuurd aan FC Eindhoven", zegt hij tegen FR12.nl.

"Ik kwam daarna vol verwachting terug naar Feyenoord, maar toen kwamen er spelers van het niveau Eljero Elia en Dirk Kuyt", vervolgt de aanvaller, die vindt dat hij geen echte kans kreeg. "Het was voor mij beter om ergens anders heen te gaan. Ik was jong en moest spelen om mezelf verder te ontwikkelen. Aan de ene kant heb ik nooit echt de kans gekregen bij Feyenoord."

"Ik heb wel bij het eerste elftal gezeten, maar nooit minuten gemaakt in de competitie", aldus Sleegers. "Ik denk dat je pas kan beslissen over iemand als hij de kans heeft gehad of een paar keer is ingevallen. Op de training is het toch anders. Dat ik die kans nooit heb gehad is jammer. Op het moment is er weinig aan te doen en moet ik er voor zorgen dat ik er op een andere manier wel kom."