Rust keert terug in staf Ajax: 'Ze denken dat het een succesformule kan zijn'

Rust keert terug in staf Ajax: 'Ze denken dat het een succesformule kan zijn'

18-06-2017 08:55
34

John van 't Schip ziet de benoeming van Marcel Keizer als trainer van Ajax 1 vooral als een geweldige kans. De oud-Ajacied denkt dat Keizer een voordeel heeft doordat hij afgelopen jaar met de Amsterdamse beloften heeft gewerkt.

"Het is een geweldige kans natuurlijk voor hem", zegt Van 't Schip bij de NOS. "Hij heeft het goed gedaan het afgelopen jaar met Jong Ajax. Ik denk dat het allerbelangrijkste is dat de mensen die er over moeten oordelen, het technisch hart, een goed gevoel hebben bij hem. Ze hebben gezien dat hij de kwaliteiten heeft om Ajax 1 te doen."

Keizer leidde Ajax afgelopen seizoen naar een tweede plaats in de Jupiler League. Dat ging gepaard met aanvallend voetbal. "Als je puur alleen op die resultaten afgaat, denk ik dat het goed is. Maar ik denk dat ze niet zozeer alleen daar naar kijken. Ze kijken naar de manier waarop hij wil voetballen. Dat hij ook de doorstroming van de jeugd in de gaten houdt."

Van 't Schip ziet bovendien een ander voordeel. "Ik denk dat hij een heel goede kijk heeft in de keuken bij Ajax, wie er door kan stromen naar het eerste elftal." De voormalige rechtsbuiten verwacht geen problemen in de technische staf, zoals onder Peter Bosz. "Ik neem aan dat ze denken dat het een succesformule kan zijn."