'FC Barcelona wil Bosz beroven van toptalent': 'Er is interesse van grote clubs'

'FC Barcelona wil Bosz beroven van toptalent': 'Er is interesse van grote clubs'

18-06-2017 10:52
19

FC Barcelona wil volgens L'Équipe Borussia Dortmund-trainer Peter Bosz beroven van Ousmane Dembélé. De Catalanen willen de veelbelovende aanvaller zo snel mogelijk toe aan hun selectie toevoegen, weet het Franse medium te melden.

Moussa Sissoko, de zaakwaarnemer van Dembélé, reageert tegenover hetzelfde L'Équipe op het transfergerucht. "Ousmane is momenteel op vakantie en ik kan niets zeggen over wat er allemaal gespeculeerd wordt. Wat ik wel weet, is dat er interesse is van grote Europese clubs."

Dembélé is een Franse vleugelspeler van twintig jaar oud. Afgelopen zomer belandde hij bij Dortmund, hiervoor speelde hij in de jeugdopleiding én een jaar in de hoofdmacht van het Franse Stade Rennais. In zijn eerste seizoen bij Dortmund blonk Dembélé gelijk uit, wat zodoende ook FC Barcelona opviel.

Verdediger Marc Bartra maakte medio 2016 de overstap van FC Barcelona naar Borussia Dortmund, en bewandelde daarmee het tegenovergestelde pad. Mede door deze transfer zou de verhouding tussen de Spaanse en Duitse clubs goed zijn, wat kan meehelpen in de transferonderhandelingen over Dembélé.