In het kort: Chili verslaat Kameroen, Cerny en co. geen partij voor Duitsland

In het kort: Chili verslaat Kameroen, Cerny en co. geen partij voor Duitsland

18-06-2017 22:08
10

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Chili begint met zege op Kameroen
Chili is sterk begonnen aan de Confederations Cup. Kameroen werd zondagavond op een 2-0 nederlaag getrakteerd. Beide doelpunten vielen in de slotfase. Arturo Vidal (81e minuut) en Eduardo Vargas (91e minuut) waren trefzeker. Eerder in de wedstrijd was een goal van Vargas afgekeurd door de videoscheidsrechter. Bij Kameroen zat Ajax-keeper André Onana op de bank. 

Duitsland onder 21 jaar verslaat Tsjechië
Duitsland is goed begonnen aan het EK onder 21. De leeftijdsgenoten uit Tsjechië werden zondag met 2-0 verslagen. Max Meyer (Schalke 04) en Serge Gnabry (Bayern München) scoorden namens Die Mannschaft. Duitsland was veel te sterk voor Tsjechië, waar Ajax-aanvaller Václav Cerny in de basis stond. 

Guardado in de basis bij Mexico
Om 17.00 uur trappen Portugal en Mexico af voor het tweede duel van de Confederations Cup in Rusland. Bij de Europees kampioen staat onder meer Cristiano Ronaldo in de basis. Bij Mexico één PSV-speler aan de aftrap: Andrés Guardado. Ook de afgelopen week naar AS Roma vertrokken Héctor Moreno speelt. Het duel wordt uitgezonden door de NOS. 

Portugal: Patrício, Cédric, Fonte, Pepe, Guerreiro, William, Moutinho, André Gomes, Quaresma, Nani en Ronaldo

Mexico: Ochoa, Moreno, Salcedo, Reyes, Vela, Dos Santos, Guardado, Herrera, Layún, Jiménez en Hernández

Minuut stilte voor slachtoffers bosbrand
Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Portugal en Mexico op het toernooi om de Confederations Cup wordt zondag een minuut stilte gehouden. Dit ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de bosbranden in de gemeente Pedrogao Grande. Daarbij kwamen al zeker 57 mensen om het leven.

Ten Den tekent bij FC Volendam
FC Volendam heeft zich verzekerd van de komst van Teije ten Den. De spits komt over van Go Ahead Eagles, waar hij vanaf zijn komst in 2014 nooit basisspeler wist te worden. Omdat zijn contract in Deventer afliep, kan Ten Den transfervrij de overstap maken naar Volendam. Afgelopen seizoen speelde de spits op huurbasis voor Helmond Sport.