Ze lachen hier stiekem wel om de prestaties van het Nederlands elftal

"Ze lachen hier stiekem wel om de prestaties van het Nederlands elftal"

18-06-2017 14:55
42

Volgens Ruud Vormer moeten de Belgen 'stiekem' lachen om de prestaties van het Nederlands elftal. De middenvelder van Club Brugge zegt dat de Rode Duivels Oranje niet meer als voorbeeld zien.

"Ze lachen hier stiekem wel om de prestaties van het Nederlands elftal. Dat is ook niet zo vreemd hè? Het gaat op z'n zachtst gezegd niet best", zegt Vormer tegen ELF Voetbal. "Hoe dat komt weet ik echt niet. Maar als je zo'n wedstrijd als tegen Bulgarije ziet (2-0 verlies, red.)..."

"Ik ben er niet bij en weet dus ook niet wat er bij die gasten in de hoofden speelt. Maar soms ik heb het idee dat er wat meer vechters in het team mogen. Vroeger had je types als Jaap Stam en Edgar Davids die de beuk erin gooiden als het voetballend niet lukte. Die heb je niet meer zoveel, helaas."

Vormer wacht nog op zijn eerste interland. Een belletje vanuit Zeist heeft hij nog niet gekregen. "Ik denk wel dat ik het zou aankunnen. Maar ik lig er ook niet wakker van dat ik er nog nooit bij heb gezeten. Ik doe hier mijn stinkende best en meer kan ik niet doen. Misschien dat het zou helpen als het een Belg bondscoach zou worden, haha. Ik begreep dat de naam van Preud'homme een keer is gevallen bij Oranje. Hij is iemand die er bovenop zit."