'Vaderfiguur' van Ajax: Ik ben overal, ken elke porie van de club

'Vaderfiguur' van Ajax: "Ik ben overal, ken elke porie van de club"

18-06-2017 15:21
10

Heini Otto (62) is ambassadeur van Ajax én gastheer op sportcomplex De Toekomst. Op vaderdag wordt Otto op het digitale thuis van de Amsterdamse grootmacht in het zonnetje gezet, omdat hij al jarenlang een 'vaderfiguur' is voor menig jeugdspeler. De oud-prof is trots op die erkenning.

"Ik ben overal, ken elke porie van de club. Het is prachtig om overal zo bij betrokken te zijn. Van de F'jes tot de ouderen; ik ondersteun waar ik kan. Of het nou gaat om een goed gesprek of een ritje naar het ziekenhuis bij een ongeluk op het veld", aldus Otto, die voor onder meer FC Twente en Middlesbrough voetbalde in de jaren zeventig en tachtig. 

"Geluk en verdriet liggen hier dicht bij elkaar. Het gaat om presteren, het beste uit jezelf halen. Als jonge speler heb je te maken met vallen en opstaan. In die periode is - als je het aan mij vraagt – de thuissituatie van groot belang."

"Die moet goed zijn, rustig en stabiel. Als er op dat gebied problemen zijn, ga ik met de ouders en de speler in gesprek en zoek ik naar oplossingen waardoor zo'n jongen weer wat beter in zijn vel gaat zitten."