Update: 'Bevestiging vanuit Londen: Chelsea-talent op weg naar Vitesse'

Update: 'Bevestiging vanuit Londen: Chelsea-talent op weg naar Vitesse'

19-06-2017 11:17
29

'Chelsea whizkid' Mason Mount speelt komend seizoen op huurbasis voor Vitesse. Dat meldt boulevardkrant The Sun zondag. Meerdere clubs waren in de race voor de achttienjarige middenvelder van de Premier League-kampioen. 

Mount staat in Londen te boek als één van de grootste talenten van The Blues. Chelsea wil hem komend jaar graag elders stallen, zodat Mount op een hoog niveau wekelijks speelminuten krijgt en zich verder kan ontwikkelen.

In de afgelopen seizoenen deden Vitesse en Chelsea al regelmatig zaken. Eerder werden bijvoorbeeld Nemanja Matic, Dominic Solanke, Bertrand Traoré en Lewis Baker in het Gelredome gestald. 

Afgelopen jaar signeerde Mount een nieuw contract op Stamford Bridge. De international van Engeland onder 19 jaar ligt tot medio 2021 vast. In Arnhem mag de middenvelder gaan bewijzen dat hij goed genoeg is om in de toekomst door te breken in het eerste elftal. The Sun meldt dat ook diverse Championship-teams naar de diensten van Mount hengelden.

Update 19.06, 11.20: Ook De Telegraaf weet het zeker: Mount speelt volgend seizoen op huurbasis voor de Arnhemmers. De krant baseert zich op meerdere bronnen rondom Chelsea, die bevestigen dat The Blues inmiddels tot een definitief akkoord zijn gekomen met Vitesse.