Lofzang De Boer: Wat je toen al meteen kon zien, waren zijn enorme kwaliteiten

Lofzang De Boer: "Wat je toen al meteen kon zien, waren zijn enorme kwaliteiten"

18-06-2017 16:46
5

Frank de Boer en Wesley Sneijder speelden samen een korte periode in het Nederlands elftal. De voormalig trainer van Ajax en Internazionale kon bij wedstrijden en trainingen van Oranje direct zien dat Sneijder, die afgelopen week recordinternational werd, een speciaal talent was. 

"Toen hij doorbraak, was ik al bijna aan het einde van mijn loopbaan als international. Die wedstrijd dat hij zo excelleerde, tegen Schotland, viel ik in en scoorde ik", herinnert De Boer zich in Voetbal International. "Zo veel hebben we dus niet met elkaar gespeeld, maar wat je toen al meteen kon zien, waren zijn enorme kwaliteiten."

"Later maakte ik Wesley van dichtbij mee toen ik assistent-bondscoach was bij het Nederlands elftal. Ik heb veel waardering voor hem. Hij stond er altijd als Oranje hem nodig had en was ook nog eens heel vaak beslissend", vervolgt de clubloze coach."

"Ik vind hem een uitstekende ambassadeur en gun hem zijn record van harte. Ik kan me ook niet voorstellen dat er mensen zijn die het níét leuk vinden. Kijk naar zijn carrière: bij grote clubs gevoetbald, prijzen gewonnen, WK-finale gespeeld. Voor zo'n speler kun je niet anders dan heel veel respect hebben."

Lees ook: Speculatie over Sneijder-transfer: 'Hij wil nog drie à vier jaar voetballen'