Moreno bederft Portugees feestje in blessuretijd; hoofdrol voor videoscheids

Moreno bederft Portugees feestje in blessuretijd; hoofdrol voor videoscheids

18-06-2017 19:15
53

De Confederations Cup-clash tussen Portugal en Mexico is zondagavond geëindigd in een remise. Héctor Moreno, afgelopen week door PSV verkocht aan AS Roma, kopte in blessuretijd de 2-2 binnen. In de eerste helft van het duel keurde de videoscheidsrechter een Portugese goal af.

Na een rake kopbal van Nani vierde Europees Kampioen Portugal de 1-0, maar het feestje ging niet door. De videoscheidsrechters van dienst werden ingeschakeld en constateerden dat er vlak voor het doelpunt sprake was geweest van een buitenspelsituatie.

Na 34 minuten werd het alsnog 1-0. Rechtsback Carlos Salcedo ging in de fout, Cristiano Ronaldo ontsnapte en zette Ricardo Quaresma op schitterende wijze vrij voor de keeper. De routinier van Besiktas rondde keurig af. 

Op slag van rust werd het weer gelijk. Carlos Vela gaf de assist, Javier Hérnandez kopte van dichtbij binnen. De tweede helft werd pas in de slotfase écht boeiend. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal leek Cédric de Portugezen de overwinning te zorgen. In de blessuretijd werd het tóch nog 2-2. Uit een corner kopte Moreno fraai binnen. Bij Mexico stond Andrés Guardado overigens 90 minuten op het veld.