PEC hoopt op komst van Italiaans wonderkind: 'Een setje kleding apart'

PEC hoopt op komst van Italiaans wonderkind: 'Een setje kleding apart'

18-06-2017 21:55
7

De komst van Juventus-wonderkind Moise Keane naar PEC Zwolle is voorlopig niet aan de orde. Technisch directeur Gerard Nijkamp laat dat zondag weten aan het Algemeen Dagblad. Kean is een cliënt van zaakwaarnemer Mino Raiola, die nauwe banden onderhoudt met de leiding van PEC.

Dat betekent dus niet dat Kean in Zwolle zal belanden. De Italiaanse tiener wordt al even gelinkt aan een tijdelijk avontuur in Nederland. "Als deze jongen op ons pad komt, zeggen we geen nee. Voor hem houden we de komende maanden nog wel een setje kleding apart en een plekje in de kleedkamer vrij", aldus Nijkamp. "Dit is een topspeler die elke club in Nederland beter kan maken."

Op dit moment speelt er echter niets, voegt hij daar direct aan toe. Voordat een verhuur aan de orde is, moet Kean eerst zijn contract in Turijn verlengen. "Dat zal waarschijnlijk pas in augustus gebeuren." Kean maakte in mei 2017 zijn eerste doelpunt in de Serie A namens landskampioen Juve. 

Overigens contracteerde PEC zondag al een andere spits. Piotr Parzyszek (De Graafschap) werd voor drie seizoenen vastgelegd.