Zeker bij een club als Ajax, met een woud van belangen en voorkeuren

"Zeker bij een club als Ajax, met een woud van belangen en voorkeuren"

19-06-2017 07:50
28

Aad de Mos is tevreden over de trainersaanstelling van Marcel Keizer bij Ajax. De analist verwacht wel dat de 48-jarige oefenmeester het zwaar gaat krijgen als eindverantwoordelijke van het eerste elftal.

"De eerste dagen staan ze in de rij om het stof uit je jasje te kloppen", zegt De Mos in het Algemeen Dagblad. "Dan wil iedereen complimenten uitdelen. Maar een paar dagen later kunnen diezelfde mensen je vijand zijn. Zeker bij een club als Ajax, met een woud van belangen en voorkeuren. Het belangrijkste is om dáár mee om te gaan. Laat ik het zo zeggen: je daar vooral niets van aantrekken. Maar ik heb wat dat betreft wel een positief beeld van hem."

De Mos zegt dat er veel druk komt kijken bij de nieuwe baan van Keizer. "Omdat het bij Ajax om meteen presteren gaat. Of je nu Cruijff, De Mos, Van Gaal of Keizer heet. Dat maakt niet uit. Ook voor een talentvolle trainer maken ze daar in Amsterdam geen uitzondering voor", zegt De Mos, die afsluit met een duidelijke opdracht: "Ajax moet kampioen worden. Daar valt of staat Keizers start mee."