'Feyenoord aast op Eredivisie-smaakmakers: kosten ruim twintig miljoen euro'

'Feyenoord aast op Eredivisie-smaakmakers: kosten ruim twintig miljoen euro'

19-06-2017 08:03
116

Feyenoord heeft de pijlen gericht op Sam Larsson (sc Heerenveen), Ridgeciano Haps (AZ) en Sofyan Amrabat (FC Utrecht). Of alle drie de spelers naar Rotterdam komen, is de grote vraag. Feyenoord heeft niet de financiële middelen om ze naar De Kuip te halen.

Dat meldt De Telegraaf. Als Feyenoord het trio deze zomer aan wil trekken, is het volgens de ochtendkrant ruim twintig miljoen euro kwijt. Amrabat, Haps en Larsson zijn door de scouts en de leiding van Feyenoord uitgebreid bekeken. De Rotterdammers zijn nog wel in onderhandeling over een transfer van Amrabat, die meer dan de door Feyenoord geboden twee miljoen euro op moet brengen. De komst van Haps en Larsson zit er onder de huidige voorwaarden niet in.

De Telegraaf denkt dat AZ tien miljoen euro kan vragen voor Haps. Dat komt door de miljoenentransfer van Vincent Janssen naar Tottenham Hotspur (22 miljoen euro). Daardoor beseft de club dat het een flink prijskaartje om de nek van de eigen opgeleide spelers kan hangen.

Feyenoord hoopt wel spoedig een terugkeer van Jean-Paul Boëtius te kunnen realiseren. De Rotterdammers starten maandag de onderhandelingen met FC Basel, dat naar verluidt niet de hoofdprijs vraagt voor de vleugelaanvaller. Hij moet Eljero Elia op gaan volgen.