Van Rhijn aast nu al op vertrek bij Brugge: Dat ligt hem minder

Van Rhijn aast nu al op vertrek bij Brugge: "Dat ligt hem minder"

19-06-2017 08:54
20

Ricardo van Rhijn lijkt zich spoedig op te kunnen gaan maken voor een transfer. Club Brugge bevestigt namelijk dat de voormalig Ajacied weg wil. Bij een vertrek blijft het Belgische avontuur van Van Rhijn beperkt tot één seizoen.

"Ricardo heeft aangegeven dat hij garanties wil om te spelen. En die kunnen wij hem niet geven. We bekijken en bespreken samen de mogelijkheden", vertelt sportief manager Vincent Mannaert (foto) in gesprek met Het Nieuwsblad.

Van Rhijn was het hele seizoen bassispeler bij de Belgische grootmacht, maar moest het in de play-offs doen met een reserverol. "Waar het is misgelopen met Van Rhijn? Ricardo heeft het niet makkelijk met de Belgische manier van verdedigen. Veel verdedigend werk opknappen of duels aangaan: dat ligt hem minder. Hij komt beter tot zijn recht als hij de bal heeft in een vrije positie", aldus Mannaert. 

Mocht Van Rhijn al na een jaar vertrekken bij Brugge, dan lijkt hij niet lang te hoeven wachten op een nieuwe club. Naar verluidt staat de verdediger in de belangstelling van Franse en Portugese clubs.