'Ik heb die goal vorige week nog op YouTube gezien, ik kreeg weer kippenvel'

'Ik heb die goal vorige week nog op YouTube gezien, ik kreeg weer kippenvel'

19-06-2017 09:19
10

Tom van Hyfte beseft dat hij sportief een stap terug doet door Roda JC te verlaten voor de Belgische tweedeklasser Bilschot Wilrijk. Een beslissing die door de routinier op gevoel genomen is, vertelt hij in dagblad de Limburger.

"Ze wilden me enkele jaren geleden ook al hebben, maar toen speelden ze op een veel lager niveau", zegt hij. "Het is inderdaad een stap terug, maar na de competitiehervorming in België is de kwaliteit op het tweede niveau een stuk hoger geworden, dus ook interessanter."

Van Hyfte herinnert zich 31 mei 2015 nog als de dag van gisteren. De dag dat hij Roda ten koste van NAC Breda in de play-offs terug naar de Eredivisie schoot. "Ik heb die goal vorige week nog op YouTube gezien, ik kreeg opnieuw spontaan kippenvel. Zowel voor de club als voor mezelf betekende dat doelpunt onbeschrijflijk veel. Het mooiste in mijn carrière dat me is overkomen."

"Ik heb vooral veel mooie herinneringen", zegt Van Hyfte. "Mijn contract liep tot 2018, mijn zaakwaarnemer hoorde in de wandelgangen dat Roda er nog een jaar bij wilde doen. Maar dat bleek niet zo te zijn, Roda wilde niet verlengen. Dat recht heeft de club. Via een clausule in mijn contract kan ik nu transfervrij weg. Het is altijd mijn wens geweest om nog een paar jaar in België te voetballen, daar heb ik nooit een geheim van gemaakt."