Gretige Klaassen hoopt Europa League-kunstje met Everton te herhalen

Gretige Klaassen hoopt Europa League-kunstje met Everton te herhalen

19-06-2017 12:17
20

Davy Klaassen denkt dat de ervaring die hij met Ajax heeft opgedaan in de Europa League hem gaat helpen bij Everton. De kersverse aankoop van The Toffees hoopt komend seizoen opnieuw in de eindstrijd van het tweede Europese clubtoernooi te staan.

"De Europa League-finale spelen was een geweldige ervaring", begint Klaassen tegenover de officiële kanalen van de club. "In het begin van het seizoen denk je misschien nog dat de Europa League niet het grootste toernooi is, niet het hoogste niveau heeft. Maar hoe verder we kwamen, hoe mooier het werd. We hebben als jong team heel veel geleerd."

Omdat Everton komend seizoen ook Europees speelt, zou Klaassen dat kunstje kunnen herhalen. "Ja, dat zou heel mooi zijn." Maar eerst moet de vertrokken Ajax-aanvoerder maar eens wennen aan een nieuwe omgeving. "Ik kijk ernaar uit. Het is de grootste competitie. Thuis heb ik de Premier League ook altijd gevolgd. Iedereen in Nederland kijkt de Premier League, voor ons is het de mooiste competitie. Maar de Nederlandse competitie kun je er niet mee vergelijken. Er zit een groot verschil in. We zullen zien hoe ik me ga aanpassen aan de Premier League."