In het kort: Heerenveen verkoopt verdediger, eerste CL-loting bekend

In het kort: Heerenveen verkoopt verdediger, eerste CL-loting bekend

19-06-2017 17:24
5

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Huizing naar FC Emmen
Willem Huizing heeft een contract voor een jaar met een optie op nog een seizoen getekend bij FC Emmen. De 22-jarige verdediger is afkomstig van SC Heerenveen, waar hij niet aan spelen toekwam. Ook Joris Voest vertrekt van Heerenveen naar Emmen.

Eerste Champions League-loting bekend

De UEFA heeft maandagmiddag de loting voor de eerste en tweede voorronde van de Champions League bekendgemaakt. De eerste wedstrijden vinden plaats op 27 en 28 juni. Ajax stroomt in tijdens de derde voorronde, waarvoor op 14 juli wordt geloot.

Tioté begraven in Abidjan
Voormalig FC Twente-middenvelder Cheick Tioté is twee weken na zijn plotselinge overlijden begraven in zijn vaderland Ivoorkust. Verschillende topvoetballers, onder wie Wilfried Bony en Salomon Kalou, waren in Abidjan aanwezig om Tioté een laatste eer te bewijzen. "Ik moest hier gewoon bij zijn", aldus Kalou tegenover de BBC.