Jong Oranje krijgt vaste thuisbasis: natuurgras genoemd als belangrijke factor

Jong Oranje krijgt vaste thuisbasis: natuurgras genoemd als belangrijke factor

19-06-2017 13:09
20

Jong Oranje speelt zijn thuiswedstrijden vanaf september vast op De Vijverberg, de thuisbasis van De Graafschap. De samenwerking geldt voor tenminste twee jaar en als het bevalt zal deze tot 2021 doorlopen, meldt de KNVB maandag.

Jong Oranje zal al zijn kwalificatiewedstrijden – inclusief eventuele play-off wedstrijd – spelen op De Vijverberg. De voetbalbond hoopt op die manier een echte thuisbasis te creëren. Het stadion is daarnaast goed te bereiken vanaf de KNVB Campus en sluit aan bij de gebruikelijke bezoekersaantallen. Ook het natuurgras in Doetinchem wordt genoemd als belangrijke factor.

"Vanuit de technische staf zijn wij blij met een vaste thuisbasis voor ons team", reageert Art Langeler, hoofdtrainer Jong Oranje. "Hiermee wordt een echt thuisgevoel gecreëerd waarbij de randvoorwaarden optimaal ingevuld zijn. Aan ons om er alles aan te doen, samen met alle oranje fans, kwalificatie voor het EK 2019 in Italië af te dwingen."

Ook De Superboeren zijn enthousiast. "Jong Oranje op De Vijverberg, dat is fantastisch, voor de Achterhoek en voor De Graafschap", aldus technisch manager Peter Hofstede. "Naast onze eigen supporters, kunnen ook andere voetballiefhebbers hier komen genieten van de grootste talenten die het Nederlands voetbal momenteel kent. Bekende namen en wedstrijden die echt ergens om gaan."