'Mijn vader moest het land verlaten. Mijn wereld spatte uit elkaar'

'Mijn vader moest het land verlaten. Mijn wereld spatte uit elkaar'

19-06-2017 15:35
10

Kenneth Otigba keerde deze week terug naar Hongarije, waar hij een contract ondertekende bij Ferencvaros. De voormalige verdediger van sc Heerenveen heeft bijzondere herinneringen aan het land waar hij opgroeide.

Als kind van een Nigeriaanse vader en Hongaarse moeder moest Otigba zijn draai vinden in Hongarije. Dat ging moeilijk. "Mijn vader is opgegroeid in Nigeria en sprak geen Hongaars. Daardoor kon hij geen werk vinden en zonder werk is het als buitenlander niet mogelijk om in Hongarije te leven", citeert Fean Online de verdediger in gesprek met Nemzeti Sport. "Op school kon niemand mij verstaan, omdat Engels mijn eerste taal was. Ik heb Nigeria erg gemist. Omdat mijn vader geen werk kon vinden, moest hij het land verlaten. Toen hij ging, spatte mijn wereld uit elkaar. Alsof alles verloren was."

Otigba spreekt van een 'trauma' en zag zijn vader pas weer toen hij in 2008 naar Heerenveen verkaste. "We hebben in mijn contract laten zetten dat mijn vader eenmaal per jaar door Heerenveen naar Nederland zou worden gehaald. En dat gebeurde ook. Zij hebben het visum geregeld, de vlucht betaald en zo kon ik hem eindelijk weer zien."