FC Utrecht geeft Feyenoord-back tweede kans: Dan voel je het aankomen

FC Utrecht geeft Feyenoord-back tweede kans: "Dan voel je het aankomen"

20-06-2017 14:31
13

Bart Sinteur hoopt via FC Utrecht alsnog door te breken in het profvoetbal. Eerder dit jaar kreeg de negentienjarige back te horen dat Feyenoord géén toekomst in hem zag. Het scheelde weinig of Sinteur had zijn voetbalschoenen zelfs helemaal aan de wilgen gehangen. 

Sinds zijn negende speelde hij voor Feyenoord. "Ik speelde altijd centraal, maar ben dit jaar omgeturnd tot rechtsback, omdat ik wat lengte mis. Dit seizoen begon ik in de A1, maar nadat de resultaten tegenvielen, belandde ik op de bank en speelde ik vooral met de A2. Dan voel je wel aankomen dat ze niet met je door willen. Aan het einde heb ik me nog wel teruggeknokt in de basis en een paar goede wedstrijden gespeeld. Niet voor niets, want op basis daarvan heeft FC Utrecht me gescout", vertelt de tiener in het Leidsch Dagblad. 

Wedden

Meer odds

Een paar stages liepen op niets uit. "Daarna volgde een onzekere tijd. Er was wel interesse vanuit de top van de amateurs. Zo had Katwijk bij Feyenoord geïnformeerd. Maar voor mij was dat nog te vroeg. Ik wil vol voor een carrière in het profvoetbal gaan, daar moet alles voor wijken. Toch heb ik het wel overwogen toen het zo stil bleef. Moet ik een studie oppakken? En toen kwam de interesse van Utrecht." 

Sinteur tekende een profcontract voor één seizoen. Hij sluit in de zomer aan bij Jong FC Utrecht, dat in de Jupiler League speelt.