Jans: Hans zei: kunnen jullie vrijdag komen eten? Ik dacht: hij wil iets

Jans: "Hans zei: kunnen jullie vrijdag komen eten? Ik dacht: hij wil iets"

20-06-2017 17:09
12

Ron Jans heeft dinsdag een éénjarig contract getekend als technisch manager van FC Groningen. Algemeen directeur Hans Nijland nam het initiatief voor het weerzien tussen Groningen en Jans.

"Het begon drie maanden geleden", wordt Jans op de persconferentie geciteerd door RTV Noord. "Op maandag zei Hans: kunnen jullie, mijn vrouw en ik, hier vrijdag komen eten? Ik dacht: hij wil iets." Die gesprekken gingen om een rol als adviseur en leken op niets uit te lopen. Later kwam de functie van technisch manager op tafel, toen Peter Jeltema aangaf te stoppen.

Jans kiest bewust voor een éénjarig contract. "Een goed paard is nog geen goede ruiter. Ik moet het eerst nog maar laten zien. Na een jaar ergens trainer worden, is niet mijn intentie", laat de bij PEC Zwolle vertrokken coach weten. "Ik wil mezelf uitdagen om in het leven niet altijd hetzelfde te doen. Om jezelf te ontdekken wat je kunt of niet kunt. Ik had mij het kunnen veroorloven om één of twee jaar niets te doen."

Jans begint op 1 juli en kijkt twee maanden met Jeltema mee alvorens hij op 1 september het zelf voor het zeggen krijgt. Eerder zou hij hoofddocent van de cursus Coach Betaald Voetbal bij de KNVB worden, maar daar zag Jans vanaf nadat Leon Vlemmings, de man met wie hij nauw zou gaan samenwerken, bij Go Ahead Eagles tekende.