'Twee kandidaten Van Breukelen-opvolging': Als je die presenteert, niet slecht

'Twee kandidaten Van Breukelen-opvolging': "Als je die presenteert, niet slecht"

20-06-2017 18:07
41

Fred Rutten is in beeld als opvolger van Hans van Breukelen bij de KNVB. Dat meldt De Telegraaf dinsdag.

Van Breukelen neemt per 1 augustus ontslag als technisch directeur bij de KNVB na een roerig jaar. "Fred Rutten is een van de kandidaten", zegt Valentijn Driessen, chef sport van De Telegraaf, tegenover Telesport TV. "Ik denk dat dat een uitstekende kandidaat is. Hij is eerder in beeld geweest als bondscoach, dat vind ik minder. Maar als technisch directeur heeft hij heel goede ideeën."

Volgens Driessen zou ook Louis van Gaal kandidaat zijn. "Al heeft hij eerder gezegd dat hij niet technisch, maar algemeen directeur wil worden bij de KNVB. Voor de rest is de spoeling dun. Maar als je Fred Rutten of Louis van Gaal kan presenteren dan is dat niet slecht."

Rutten was eerder ook in beeld als assistent-bondscoach mocht Henk ten Cate zijn aangesteld als de nieuwe keuzeheer. De oud-oefenmeester van PSV, Feyenoord, Vitesse, Schalke 04 en FC Twente zegde echter af omdat hij zelf weer hoofdtrainer wilde worden. De laatste klus van Rutten was in de Verenigde Arabische Emiraten bij Al-Shabab. Daar werd hij in januari dit jaar ontslagen.