Update: Vitesse ziet 'Designated Player' Qazaishvili definitief vertrekken

Update: Vitesse ziet 'Designated Player' Qazaishvili definitief vertrekken

22-06-2017 23:50
21

De kans dat Valeri Qazaishvili het shirt van Vitesse nog eens draagt is klein. De Arnhemmers hebben een akkoord bereikt over een transfer naar het Amerikaanse San Jose Earthquakes.

Dat bevestigt directeur Joost de Wit tegenover Omroep Gelderland. "Dat is inderdaad de situatie. Wij zijn er als clubs al met elkaar uit. Het is nu dus even afwachten, maar hij wil graag dus ik verwacht snel iets te horen. De technische staf heeft inderdaad besloten om Qazaishvili te laten gaan. En we kunnen nu natuurlijk ook nog een transfersom voor hem krijgen", aldus De Wit. 

De 24-jarige Qazaishvili werd het voorbije seizoen aan Legia Warschau verhuurd, maar dat was geen succes. Hij zat vaker dan hem lief was op de bank. Legia lichtte de optie tot koop derhalve niet. De verbintenis van de aanvallende middenvelder liep in Arnhem nog tot medio 2018. In totaal speelde hij 122 wedstrijden voor Vitesse waarin hij 28 doelpunten maakte.

Update 22/6 23.50: Valeri Qazaishvili mag zich officieel speler van San Jose Earthquakes noemen. De club uit de Major League Soccer neemt de 24-jarige Georgiër over van Vitesse, waar zijn contract nog een jaar doorliep. Vitesse verhuurde Qazaishvili afgelopen seizoen aan het Poolse Legia Warschau. "Hopelijk blijft Vako lang bij ons", reageert algemeen directeur Jesse Fioranelli op de clubsite.