'Ik zou dan Barcelona's gelijkmaker en de rode kaart van Van Persie kiezen'

'Ik zou dan Barcelona's gelijkmaker en de rode kaart van Van Persie kiezen'

20-06-2017 23:06
19

Arsène Wenger had maar wat graag eerder gebruik gemaakt van de videoscheidsrechter. De Arsenal-manager heeft twee momenten in het bijzonder in zijn hoofd.

Bij een media-event op de Confederations Cup werd Wenger gevraagd wanneer hij, achteraf gezien, het liefst de videoscheidsrechter had ingezet. "Dan zou ik Barcelona's gelijkmaker in de Champions League-finale van 2006 kiezen. Het was buitenspel, terwijl wij 1-0 voor stonden met dertig minuten te gaan. Dat is de prijs die ik nu mis. En zoals je weet is de Champions League me heel veel waard."

Wenger, een fervent criticaster van de arbitrage, vervolgt: "Het tweede moment dat ik zou kiezen is de tweede gele kaart van Robin van Persie tegen Barcelona, in 2011", doelt Wenger op het moment dat Van Persie het fluitje van de scheidsrechter niet hoorde en zijn tweede gele kaart kreeg. "Dit was de kans om ons tegen een heel sterk team te kwalificeren. Het was moeilijk te accepteren, onze kansen werden vernietigd", aldus Wenger, die doorgaat. "Een meer recent moment staat me ook bij, toen Koscielny een penalty tegen en rood kreeg tegen Bayern München, terwijl Lewandowski buitenspel stond. Maar ik vergeet waarschijnlijk nog veel, veel meer."