Van Hooijdonk stellig: Het is of dat, of Hans van Breukelen was ongeschikt

Van Hooijdonk stellig: "Het is of dat, of Hans van Breukelen was ongeschikt"

21-06-2017 18:30
22

De KNVB moet het momenteel zonder algemeen directeur, technisch directeur en de halve raad van commissarissen stellen, maar Pierre van Hooijdonk maant tot kalmte. Hij zou de nieuwe bestuurders niet opzadelen met de huidige chaos.

Van Hooijdonk pleit ervoor om te wachten tot september. Dan is er waarschijnlijk meer duidelijk over het lot van het Nederlands elftal richting het WK 2018. "Ik zou geen haast maken met het aanstellen van nieuwe directeuren. Ik zou ze niet belasten met een uitschakeling", zegt de oud-spits tegen de NOS. Oranje treft in augustus Frankrijk en Bulgarije. "Dan weten we waarschijnlijk wel meer."

Ook Jacco Swart, directeur van de vereniging van Eredivisie-clubs (ECV), vindt dat de KNVB de tijd moet nemen. "Het is nu zaak om de processen die in gang zijn gezet ordentelijk te laten verlopen. Misschien dat de profielschets van de technisch directeur eens goed tegen het licht moet worden gehouden. Past die functie bij de eisen die daaraan worden gesteld?"

Swart krijgt bijval van Van Hooijdonk, die twijfelt over een nieuwe technisch directeur. "Is die niet overbodig? Dat is de vraag. Het is of dat, of Hans van Breukelen was ongeschikt."Kijk, Van Oostveen (voormalig algemeen directeur, red.) wilde het aanvankelijk helemaal niet. Het is hem door de strot geduwd door de rvc."

"Ik zou voor een authentieke bestuursvoorzitter zijn. Iemand met ervaring, waarbij je gelijk weet: die staat daarvoor. Zoals je echte clubvoorzitters hebt, bijvoorbeeld Jan Smit van Heracles Almelo. Maar volgens mij wil hij helemaal niet", besluit Van Hooijdonk.