Done deal in Enschede: 'Twente fantastische club met machtig mooi stadion'

Done deal in Enschede: 'Twente fantastische club met machtig mooi stadion'

21-06-2017 18:39
18

Tom Boere gaat definitief aan de slag bij FC Twente. De topscorer van de Jupiler League doorliep woensdag de medische keuring, waarna hij een verbintenis voor drie seizoenen tekende in de Grolsch Veste. Dat melden de Tukkers op de clubsite.

Boere komt over van FC Oss. "Ik ben erg blij met deze nieuwe stap. FC Twente is een fantastische club met een machtig mooi stadion en een fanatieke aanhang. Aan de gesprekken met Jan van Halst en René Hake heb ik een prettig en positief gevoel overgehouden", laat de 24-jarige spits weten. "De Eredivisie is natuurlijk een stap hoger voor mij en dat zie ik als een mooie uitdaging om zo zelf ook weer naar een hoger niveau te groeien."

Boere moet Enes Ünal doen vergeten in Enschede. "Hij heeft vorig seizoen laten zien een ‘echte’ spits te zijn. Bovendien is Tom een jongen met een goed karakter, die erop gebrand is om ook in de Eredivisie te laten zien wat hij in huis heeft", reageert Twente-directeur Van Halst.

Boere speelde in de jeugd van Ajax, maar een doorbraak in Amsterdam bleef uit. Via AA Gent en FC Eindhoven, kwam hij bij FC Oss terecht. Daar kwam de goaltjesdief echt los met 33 treffers in 38 Jupiler League-duels.