Pastoor baalt stevig van snel vertrek: 'Misschien is hij wel aan Ajax toe'

Pastoor baalt stevig van snel vertrek: 'Misschien is hij wel aan Ajax toe'

21-06-2017 21:27
14

Alex Pastoor baalt van het vertrek van zijn assistent-trainer Michael Reiziger bij Sparta. De rechterhand was voorbestemd om de nieuwe hoofdtrainer op Het Kasteel te worden, zodat Pastoor doorgeschoven kon worden naar de functie van technisch directeur.

"Het stond min of meer in de sterren geschreven dat het zo zou gaan, maar het moment was er nog niet. Bij de club nog niet en ook bij Michael en mij nog niet", zegt Pastoor tegen Voetbal International. "Niemand heeft ooit aangegeven dat het al zou moeten gebeuren. Nu er interesse voor hem was vanuit Amsterdam is dat ook niet versneld. Dat zou geforceerd zijn. Misschien kan het in de toekomst nog. We hebben van de week afscheid genomen met de woorden dat we ooit samen nog iets moeten gaan doen."

De twee werkten tweeënhalf jaar samen in Rotterdam. "Ajax is een geweldige kans voor hem", vindt Pastoor. "Hij is er misschien wel aan toe. Toen Ajax begon te schuiven met poppetjes begreep ik wel dat zijn naam viel. In het profiel dat ze bij Ajax van een trainer hebben, past hij als oud-speler natuurlijk prima. Hij heeft enige ervaring opgedaan als trainer en wordt nu zelf verantwoordelijk. Het moet zo zijn."