'Castaignos voert gesprekken met Eredivisie-club: spits kost 2,5 miljoen euro'

'Castaignos voert gesprekken met Eredivisie-club: spits kost 2,5 miljoen euro'

22-06-2017 07:10
37

Vitesse zal 2,5 miljoen euro moeten betalen, wil het Luc Castaignos terughalen naar de Eredivisie. De Arnhemmers zien in de voormalig spits van FC Twente en Feyenoord een geschikte opvolger van Ricky van Wolfswinkel, die naar FC Basel vertrok. 

Woensdag wist Voetbal International al te melden dat de eerste gesprekken tussen Vitesse en kamp-Castaignos hebben plaatsgevonden. Donderdag meldt De Telegraaf dat Sporting Portugal een bedrag van 2,5 miljoen euro verlangt voor de spits. Dat bedrag zal waarschijnlijk geen struikelblok vormen: Vitesse verdiende met transfers van Marvelous Nakamba en Ricky van Wolfswinkel al 8 miljoen euro. 

Een voordeel voor Vitesse is dat Castaignos trainer Henk Fraser al goed kent. De twee werkten eerder samen bij de Nederlandse beloften. Woensdag heeft de 24-jarige aanvalsleider op sportcomplex Papendal gesproken met de leiding van de Arnhemse club. 

Bij Vitesse kan Castaignos zijn carrière nieuw leven inblazen. Sinds zijn vertrek uit de Eredivisie speelde hij voor Eintracht Frankfurt en nu dus Sporting Portugal. Beide periodes leverden niet het gewenste succes op.